В момента Европа тръгва отново по пътя на ядрената енергетика,

...
 В момента Европа тръгва отново по пътя на ядрената енергетика,
Коментари Харесай

Явор Божанков, БСП: Наши политики са пенсии, социални придобивки, безплатни детски градини

 Open photo

 

„ В момента Европа потегля още веднъж по пътя на нуклеарната енергетика, като я приравнява на преходна зелена сила и вижда, че в това има бъдеще, т.е. Българска социалистическа партия излиза права и устоя теста на времето. Ние сме за развиване и на АЕЦ “Козлодуй “, и на нова нуклеарна мощ, при пазарни условия, потвърдена сигурност и бизнес модел. “

Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ във Велико Търново Явор Божанков в ефира на БТВ.

По тематиката с газа той изясни, че левицата е за договаряния с всички вероятни снабдители, в това число и “Газпром “. „ Така и не разбрах от служебния кабинет кой договаря. Няма отговор и на въпроса за какво от седем танкера единствено един е взет, пък шест ги няма “, разяснява още Явор Божанков.

В предаването “Лице в лице “ той изясни, че служебният кабинет може да въздейства на изборния развой и за жалост, сега го прави в интерес на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Като образец той даде назначението на фрагменти от Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, които смъкнаха държавното управление, като министри и зам.-министри. „ Служебният кабинет не се интересува от откриване на злоупотреби, а единствено от предходния кабинет. Не загатват ГЕРБ и Движение за права и свободи, Гешев към този момент не съществува, прокуратурата не е тематика. Цялата им офанзива е към последното ръководство, а това е в интерес на Борисов “, безапелационен бе претендентът за депутат.

Българска социалистическа партия изрично изключва бъдеща коалиция с ГЕРБ. „ Страната има потребност от държавно управление без ГЕРБ. Трябва да има постоянен кабинет, тъй като без него страната не може да има бюджет, т.е. не може да направи обезщетения за цената на газа, не може да продължи обществената политика, не може да посрещне провокациите от инфлацията. Ние работим за постоянно държавно управление, само че то изрично не може да включва ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като те са част от казуса, а не решението му “, изясни Божанков и прикани хората да излязат и да гласоподават, тъй като Движение за права и свободи и ГЕРБ работят интензивно и напълно не са се предали.

По думите му, мафията няма цвят, партия и идеология - тя е проникнала във всички равнища на страната. „ Вярвам, че идеалната коалиция ще пристигна в околните години, когато отстраним мафията от властта, нейните механизми за източване на страната, икономическите ѝ кръгове и се състезаваме на кардинална основа - кое е най-правилно за България “, смята претендентът за депутат.

„ Ние управлявахме обществената политика, промишлеността, туризма и земеделието и там имаме положителни резултати “, съобщи Явор Божанков и продължи: „ Повишихме пенсиите, в този момент всички партии в акция приказват за пенсии, обществени придобивки, безвъзмездни детски градини. Това е наша политика, направена и предпазена от нас. Ние не ревнуваме от това, нашата мощ е да убеждаваме, тъй като до неотдавна тази тематика беше единствено на Българска социалистическа партия. Ние убедихме всички да я поддържат, тъй като това е бъдещето “, безапелационен е той и регистрира като огромен пропуск на предходната коалиция, че не са почнали с антикорупционното законодателство още първата седмица.

На финала Божанков съобщи: „ Никога повече боязън, в никакъв случай повече ГЕРБ на власт. Стига опити с България в планове, сценаристи и хора, които желаят, само че явно не могат. Време е за хора, които могат, с номер 28 в бюлетината за обществена и сигурна страна. “

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР